Nyheter

Sundbergs Smide AB 
Veckans Teknikcollegeföretag 
utsedd av Teknikcollege Gästrikland

Artikel från Teknikcollege Gästrikland

Sundbergs Smide är ett byggsmidesföretag med anor sedan 1958 som tillverkar och monterar allehanda stålkonstruktioner i vår region.
Tätt samarbete med skola och Teknikcollege har gett den allra bästa lösningen för vårt kompetensbehov. Vi får följa vår framtida personal genom hela utbildningen. Från början av gymnasiet, fram till färdigutbildade elever med undertecknat anställningsavtal hos oss

Teknikcollege och samverkande skolor ger oss stora möjligheter att påverka utbildningen och vi kan mer eller mindre skräddarsy elevernas kunskaper och kompetens så den matchar vårt behov när de är färdigutbildade.
Likväl som skola och kommun har ett ansvar att matcha utbildningarna med behovet på arbetsmarkande, har vi företag ansvaret att hjälpa till.
Jag vill påstå att Sundbergs Smide AB är ett av de tydliga bevisen på att samverkan med skola och Teknikcollege är ett vinnande koncept när det gäller matchad kompetens- försörjning.

Jag uppmanar alla teknikföretag att ta vara på möjligheten att samverka med Teknikcollege och att ta emot praktikelever.
VI GJORDE DET,
​​​​​​​och vi har fullkomligt eliminerat resursbristerna hos oss.

Jimmy Wendin
Arbetschef Sundbergs Smide AB